Skip to content

Pizza

Image title

📝 Introduktion


Opskriften på denne dej kommer fra dengang jeg var på pizzakursus hos Jon fra Den Store Bagedyst.

🛒 Ingredienser


Pizzadej til 4 pizzadeje á 250g

  • 600 g italiensk tipo 00 mel
  • 415 g koldt vand
  • 1-2 g gær (eller 0,5 tsk. tørgær eller 80g aktiv surdej)
  • 14g fint salt

👩‍🍳 Fremgangsmåde


  1. Forbered dejen (dagen før)
    • Start med at opløse gæren i dit vand i en stor skål eller i din røreskål. Du kan godt erstatte gæren med surdej.
    • Hæld melet op i skålen og rør det grundigt sammen så al melet bliver fugtet.
    • Ælt dejen på din røremaskine i 10-14 minutter, eller i hånden. Efter 7-8 minutter tilsættes saltet, hvorefter den får de sidste 5-6minutter
    • Når dejen er æltet færdig skal du folde dejen ud på køkkenbordet og lade den hvile i ca. 20-30 minutter. Det er vigtigt dejen får lov til at ligge her og slappe af efter en hård omgang æltning.
    • Nu skal dejen foldes og spændes op til en fast rund kugle, så du spænder overfladen på dejen.
    • Læg dejen i en lufttæt beholder og læg den i køleskabet.
    • Her skal den gerne ligge i minimum 48 timer (anbefalet, men mindre også gøre det)
    • Læg mærke til at an på hvilken mel der bliver brugt, kan den udvikle smag i op til 6 dage.
Image title
Fold dejen som en fast rund kugle
  1. Klargøring af dejen
    • Ca. 3-4 timer før du skal bruge dejen, tager du den ud af køleskabet og afvejer ca. 250g dej pr. pizza kugle.
    • Spænd dejkuglerne op til en rund kugle og lad dejkuglerne ligge og hæve i en lufttæt beholder før de skal bages.
Image title
Opskrift på pizzadej fra Jon

📚 Kilder & Inspiration


Lignende opskrifter og inspiration