Pizza

📝 Introduktion
Opskriften på denne dej kommer fra dengang jeg var på pizzakursus hos Jon fra Den Store Bagedyst.
🛒 Ingredienser
Pizzadej til 4 pizzadeje á 250g
- 600 g italiensk tipo 00 mel
- 415 g koldt vand
- 1-2 g gær (eller 0,5 tsk. tørgær eller 80g aktiv surdej)
- 14g fint salt
👩🍳 Fremgangsmåde
- Forbered dejen (dagen før)
- Start med at opløse gæren i dit vand i en stor skål eller i din røreskål. Du kan godt erstatte gæren med surdej.
- Hæld melet op i skålen og rør det grundigt sammen så al melet bliver fugtet.
- Ælt dejen på din røremaskine i 10-14 minutter, eller i hånden. Efter 7-8 minutter tilsættes saltet, hvorefter den får de sidste 5-6minutter
- Når dejen er æltet færdig skal du folde dejen ud på køkkenbordet og lade den hvile i ca. 20-30 minutter. Det er vigtigt dejen får lov til at ligge her og slappe af efter en hård omgang æltning.
- Nu skal dejen foldes og spændes op til en fast rund kugle, så du spænder overfladen på dejen.
- Læg dejen i en lufttæt beholder og læg den i køleskabet.
- Her skal den gerne ligge i minimum 48 timer (anbefalet, men mindre også gøre det)
- Læg mærke til at an på hvilken mel der bliver brugt, kan den udvikle smag i op til 6 dage.

- Klargøring af dejen
- Ca. 3-4 timer før du skal bruge dejen, tager du den ud af køleskabet og afvejer ca. 250g dej pr. pizza kugle.
- Spænd dejkuglerne op til en rund kugle og lad dejkuglerne ligge og hæve i en lufttæt beholder før de skal bages.

📚 Kilder & Inspiration
Lignende opskrifter og inspiration