Grillet fyldt svinemørbrad med blandet grillede rødbeder, kartofler og gulerødder med creme dressing

🛒 Ingredienser
Svinemørbrad
- 50 g soltørrede tomater hakket
- 100 g flødeost neutrel
- 1 spsk Frisk rosmarin hakket
- 1 stk afpudset svinemørbrad cirka 600 g
- 100 g paramaskine eller bacon
Bagte rodbrugter
- 1 kg rodbrugter
- Kartofler
- rødbeder
- gulerøder
- mv.
- 3 tsk sennep
- 2 spsk akaciehonning
- 2 spsk balsamico
- 4 spsk olivenolie
- 1 håndfuld timian
- 3 spsk citronsaft
- salt og friskkværnet peber
Creme fraiche dressing med purløg
- 2,5 dl creme fraiche
- Én håndfuld frisk finthakket purløg
- 1 tsk dijonsennep
- 0,5 tsk groft salt
- friskkværnet peber
👩🍳 Fremgangsmåde
- Bag rodfrugterne
- Tændovenen på 200 grader alm. ovn.
- Rengør rodfrugterne og skær dem i ensartede stykker.
- Tilsæt så honning, sennep, balsamico, citronsaft, timian, salt og friskkvernæet peber, og vend dernæst rodfrugterne godt rundt.
- Bag dernæst rodbrugterne i cirka 40 minutter afhænigt af.størrelsen på rodfrugterne. Husk and vend rodbrufterne jævntligt.
- Grill mørbraden
- Tænd grillen, så den er forberedt til mørbraden.
- Bland flødeost med hakkede soltørrede tomater og rosmarin.
- Afpuds mørbrad og dup den tør med køkkenrulle.
- Skær en dyb lomme på langs af mørbraden, fyld lommen med flødeosteblandingen.
- Snør den sammen med kødsnor og en kvist rosmarin.
- Grill mørbraden ved indirekte varme i ca. 20 min. - vend af og til.
- Lad mørbraden hvile under et klæde indtil servering.
- Lav creme fraiche dressing
- Bland cremefraiche med de øvrige ingredienser og smag til.
📚 Kilder & Inspiration
Lignende opskrifter og inspiration