Skip to content

Grillet fyldt svinemørbrad med blandet grillede rødbeder, kartofler og gulerødder med creme dressing

Image title
Grillet fyldt svinemørbrad

🛒 Ingredienser


Svinemørbrad

  • 50 g soltørrede tomater hakket
  • 100 g flødeost neutrel
  • 1 spsk Frisk rosmarin hakket
  • 1 stk afpudset svinemørbrad cirka 600 g
  • 100 g paramaskine eller bacon

Bagte rodbrugter

  • 1 kg rodbrugter
  • Kartofler
  • rødbeder
  • gulerøder
  • mv.
  • 3 tsk sennep
  • 2 spsk akaciehonning
  • 2 spsk balsamico
  • 4 spsk olivenolie
  • 1 håndfuld timian
  • 3 spsk citronsaft
  • salt og friskkværnet peber

Creme fraiche dressing med purløg

  • 2,5 dl creme fraiche
  • Én håndfuld frisk finthakket purløg
  • 1 tsk dijonsennep
  • 0,5 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

👩‍🍳 Fremgangsmåde


  1. Bag rodfrugterne
  2. Tændovenen på 200 grader alm. ovn.
  3. Rengør rodfrugterne og skær dem i ensartede stykker.
  4. Tilsæt så honning, sennep, balsamico, citronsaft, timian, salt og friskkvernæet peber, og vend dernæst rodfrugterne godt rundt.
  5. Bag dernæst rodbrugterne i cirka 40 minutter afhænigt af.størrelsen på rodfrugterne. Husk and vend rodbrufterne jævntligt.
  6. Grill mørbraden
  7. Tænd grillen, så den er forberedt til mørbraden.
  8. Bland flødeost med hakkede soltørrede tomater og rosmarin.
  9. Afpuds mørbrad og dup den tør med køkkenrulle.
  10. Skær en dyb lomme på langs af mørbraden, fyld lommen med flødeosteblandingen.
  11. Snør den sammen med kødsnor og en kvist rosmarin.
  12. Grill mørbraden ved indirekte varme i ca. 20 min. - vend af og til.
  13. Lad mørbraden hvile under et klæde indtil servering.
  14. Lav creme fraiche dressing
  15. Bland cremefraiche med de øvrige ingredienser og smag til.

📚 Kilder & Inspiration