Koteletter og små sommerkartofler på grill med en vandmalonssalat og kold dressing

🛒 Ingredienser
Svinemørbrad
- 400 g koteletter
- 0,5 spsk olivenolie
- 0,5 spsk sesamolie
- 2 friske rosmarinkviste
- 0,5 tsk groft salt
- Friskkværnet peber
Kartofler på grill
- 800 g små kartofler (gerne nye)
- 3 dl kogende vand
- 3 spsk. olivenolie
- 40 g smør
- 2 fed hvidløg pressede
- 1 spsk. frisk rosmarin finthakket
- 1 tsk flagesalt
- Friskkværnet peber
Vandmalonssalat
- 30 g pinjekerner
- 50 g rucola eller babyspinat
- o,25 vandmalon (tilpas ift. størrelse)
- 100 g feta
Creme fraiche dressing med purløg
- 2,5 dl creme fraiche
- Én håndfuld frisk finthakket purløg
- 1 tsk dijonsennep
- 0,5 tsk groft salt
- friskkværnet peber
👩🍳 Fremgangsmåde
Prep et par timer før tilberedning
- Mariner koteletter
- Mariner koteletter med olie, rosmarin og peber
- Stil kødet tildækket tilbage i køleskabbet i et par timer
Tilberedning
- Grill kartofler
- Tænd grillen
- Skrub og skul kartoflerne og halver evt. de største.
- Læg kartoflerne i en foliebakke og hæld kogende vand over så irka 0,5 cm. af kartoflerne er dækkt med vand.
- Dæk bakken med alufolie og still den på en varm grill ved direkte varme i 15-20 minutter eller til at kartoflerne er møre.
- Fjern alufolien fra grillen og hæld oveskydende vand fra.
- Rør olie, smør hvidløg, rosmarin, salt og peber sammen og fordel blnadingen over kartoflerne.
- Stil foliebakken tilbage på grillen (uden alufolie over) og grill kartoflerne i 10 minutter til de er gyldne og sprøde. Vend dem eventuelt undervejs.
- Top med friske krydderurter og flagesalt inden servering
- Grill koteletter
- krydr kødet med salt og grill korteletterne over meget høj varme
- Grill dem cirka 2-3 minutter på hver side
- Bonus:
- Tag koteletterne af grillen og lad dem hvilek i 10 minutter. Inden servering varm koteletterne på en pande i varmt smør.
- Lav creme fraiche dressing
- Bland cremefraiche med de øvrige ingredienser og smag til.
- Lav vandmalonssalat
- Kom pinjekerner på en tør pande og rist dem til de er gyldne. Hold godt øje med dem. Tag dem af panden og lad dem køle af.
- Fordel rucola eller babyspinat på et pænt fad eller stor tallerken.
- Skær din vandmelon i små tern og kom den ovenpå salaten.
- Smuldr feta over vandmelonen.
- Fordel de afkølede pinjekerner øverst på din vandmelonsalat.
📚 Kilder & Inspiration
Lignende opskrifter og inspiration