Chutneyglaseret oksekød med mandelbulgur og hvidløgsyoghurt

📝 Introduktion
🛒 Ingredienser til 4 personer
Chutneyglaseret oksekød
- 450g hakket oksekød
- 100g Abrikoschutney (vi har typisk brugt mangochutney som erstatning)
- 8g mild Mahal*
-
8g Goan Xacuti*
-
*Som erstatning for både mild Mahal og Goan Xacuti, så har vi brugt:
- 1 tsk stødt koriander
- 1 tsk stødt spidskommen
- 0,5 tsk gurkemeje
- 0,5 tsk røget paprika
- 0,25 tsk kanel
- 0,25 tsk stødt kardemomme
- 0,125 tsk stødt muskatnød (eller en knivspids frisk revet muskatnød)
Mandelbulgur og hvidløgsyoghurt
- Mandelbulgur
- 170 g bulgur
- 0,5 tsk salt
- 40 g mandler
- Hvidløgsyoghurt
- 150 ml neutral yoghurt
- 2 stk hvidløg
- 0,5 tsk salt
👩🍳 Fremgangsmåde
- Kog bulgur
- Bring vand 4,5 dl i kog i en gryde.
- Tilsæt bulgur og salt 1/2 tsk, og kog på middel varme i 9-10 min, eller indtil 'al dente'.
- Hæld vand fra gennem en si, og kom bulgur tilbage i gryden.

- Bland salat
- Imens, hak agurk og tomat groft.
- Hak persille og løg fint.
- Bland agurk, tomat, salt 1/2 tsk og persille i en mellemstor skål.

- Steg oksekød
- Opvarm olivenolie 1 spsk i en stor stegepande på middelhøj varme.
- Steg hakket oksekød og løg i 4-5 min, eller indtil brunet.
- Tilsæt salt 1 tsk, Mild Mahal, Goan Xacuti og abrikoschutney, og steg videre i 1-2 min, eller indtil tyknet.

- Lav hvidløgsyoghurt
- Imens, pres eller hak hvidløg fint.
- Bland yoghurt, salt 0,5 tsk og hvidløg i en lille skål

- Tilsæt mandler
- Hak mandler groft
- Rør mandler i gryden med færdig bulgur

- Server
- Anret oksekød, bulgur og salat i dybe tallerkener
- Top oksekød med hvidløgsyoghurt

📚 Kilder & Inspiration
Lignende opskrifter og inspiration