Skip to content

Chutneyglaseret oksekød med mandelbulgur og hvidløgsyoghurt

Image title
Chutneyglaseret oksekød med mandelbulgur og hvidløgsyoghurt

📝 Introduktion


🛒 Ingredienser til 4 personer


Chutneyglaseret oksekød

  • 450g hakket oksekød
  • 100g Abrikoschutney (vi har typisk brugt mangochutney som erstatning)
  • 8g mild Mahal*
  • 8g Goan Xacuti*

  • *Som erstatning for både mild Mahal og Goan Xacuti, så har vi brugt:

  • 1 tsk stødt koriander
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 0,5 tsk gurkemeje
  • 0,5 tsk røget paprika
  • 0,25 tsk kanel
  • 0,25 tsk stødt kardemomme
  • 0,125 tsk stødt muskatnød (eller en knivspids frisk revet muskatnød)

Mandelbulgur og hvidløgsyoghurt

  • Mandelbulgur
    • 170 g bulgur
    • 0,5 tsk salt
    • 40 g mandler
  • Hvidløgsyoghurt
    • 150 ml neutral yoghurt
    • 2 stk hvidløg
    • 0,5 tsk salt

👩‍🍳 Fremgangsmåde


  1. Kog bulgur
    • Bring vand 4,5 dl i kog i en gryde.
    • Tilsæt bulgur og salt 1/2 tsk, og kog på middel varme i 9-10 min, eller indtil 'al dente'.
    • Hæld vand fra gennem en si, og kom bulgur tilbage i gryden.
billede
  1. Bland salat
    • Imens, hak agurk og tomat groft.
    • Hak persille og løg fint.
    • Bland agurk, tomat, salt 1/2 tsk og persille i en mellemstor skål.
Image title
  1. Steg oksekød
  2. Opvarm olivenolie 1 spsk i en stor stegepande på middelhøj varme.
  3. Steg hakket oksekød og løg i 4-5 min, eller indtil brunet.
  4. Tilsæt salt 1 tsk, Mild Mahal, Goan Xacuti og abrikoschutney, og steg videre i 1-2 min, eller indtil tyknet.
Image title
  1. Lav hvidløgsyoghurt
    • Imens, pres eller hak hvidløg fint.
    • Bland yoghurt, salt 0,5 tsk og hvidløg i en lille skål
Image title
  1. Tilsæt mandler
    • Hak mandler groft
    • Rør mandler i gryden med færdig bulgur
Image title
  1. Server
    • Anret oksekød, bulgur og salat i dybe tallerkener
    • Top oksekød med hvidløgsyoghurt
Image title

📚 Kilder & Inspiration


Lignende opskrifter og inspiration