Skip to content

Hyldeblomst saft

Image title
Hyldeblomst saft

Hyldeblomst og citron:

2024-06-12 Tilføj friskpresset citronsaft til din hyldeblomstsaft for en forfriskende og syrlig smagskombination. Citronsaften vil også bidrage med en behagelig syre, der balancerer sødmen fra hyldeblomsten.

Ingredienser

Base - 700g sukker - 1,5l vand - 3 spsk. citronsyre - 30 skærme hyldeblomst Type specifik - 3x citron - citronskal - citronsaft - citronkød (uden det hvide)

Sådan gør du

  1. Skyl hyldeblomsterne og myntebladene forsigtigt for at fjerne eventuelle urenheder. Du behøver ikke at fjerne små blomster fra stænglerne, men fjern større stængler.

  2. Bring vandet i kog i en stor gryde, og tilsæt sukkeret. Rør, indtil sukkeret er helt opløst.

  3. Tilsæt citronskal, citronsaft og citronkødet (uden den hvide hinde) til gryden. Tilsæt også hyldeblomsterne.

  4. Lad blandingen simre i ca. 5 minutter, og fjern derefter gryden fra varmen.

  5. Lad saften afkøle til stuetemperatur, og lad den derefter trække i køleskabet i 3 døgn.

  6. Efter trækketiden, si saften gennem en finmasket sigte eller et klæde for at fjerne hyldeblomsterne, citronkødet og eventuelle urenheder.

Kommentar

Overordnet, så er smagene meget mere intense inden de bliver fortyndet med vand. Denne faktor snyder lidt ift. De sekundær og tertiære smage. - Blandingsforholdet er cirka 1:4

Hyldeblomst, citron og mynte:

2024-06-12 Tilføj friske mynteblade til din hyldeblomstsaft for en forfriskende og aromatisk smag. Mynteblade vil give saften en kølig følelse og en behagelig undertone af friskhed.

Ingredienser

Base - 700g sukker - 1,5l vand - 3 spsk. citronsyre - 30 skærme hyldeblomst Type specifik - 3x citron - citronskal - citronsaft - citronkød (uden det hvide) - En lille håndfuld mynte

Sådan gør du

  1. Skyl hyldeblomsterne og myntebladene forsigtigt for at fjerne eventuelle urenheder. Du behøver ikke at fjerne små blomster fra stænglerne, men fjern større stængler.

  2. Bring vandet i kog i en stor gryde, og tilsæt sukkeret. Rør, indtil sukkeret er helt opløst.

  3. Tilsæt citronskal, citronsaft og citronkødet (uden den hvide hinde) til gryden. Tilsæt også hyldeblomsterne og myntebladene.

  4. Lad blandingen simre i ca. 5 minutter, og fjern derefter gryden fra varmen.

  5. Lad saften afkøle til stuetemperatur, og lad den derefter trække i køleskabet i 3 døgn.

  6. Efter trækketiden, si saften gennem en finmasket sigte eller et klæde for at fjerne hyldeblomsterne, citronkødet og eventuelle urenheder.

Kommentar

Overordnet, så er smagene meget mere intense inden de bliver fortyndet med vand. Denne faktor snyder lidt ift. De sekundær og tertiære smage. - Blandingsforholdet er cirka 1:4

Blanding kommentar - Citronsyren er meget fremtræden, hvilket dominer en smule for meget - Mynten er at fornemme, men måtte gerne være en smule kraftigere - Ellers er den meget frisk, hvor mynten giver en fin ekstra dybde, men saften er meget syre domineret hvilket tager meget fokus.

Hyldeblomst, lime og chili

2024-06-12 Tilføj frisk hakket chili og saft fra friske lime til din hyldeblomstsaft for en pikant og syrlig smagsoplevelse med en let skarphed fra chilien og en forfriskende syrlighed fra limen.

Ingredienser

Base - 700g sukker - 1,5l vand - 3 spsk. citronsyre - 30 skærme hyldeblomst Type specifik - 4x Lime - limeskal - limesaft - lime kød (uden det hvide) - 1 tsk. (med top) egne chiliflager

Sådan gør du

  1. Skyl hyldeblomsterne og myntebladene forsigtigt for at fjerne eventuelle urenheder. Du behøver ikke at fjerne små blomster fra stænglerne, men fjern større stængler.

  2. Bring vandet i kog i en stor gryde, og tilsæt sukkeret. Rør, indtil sukkeret er helt opløst.

  3. Tilsæt limeskal, limesaft og limekødet (uden den hvide hinde) til gryden. Tilsæt også hyldeblomsterne og chiliflager.

  4. Lad blandingen simre i ca. 5 minutter, og fjern derefter gryden fra varmen.

  5. Lad saften afkøle til stuetemperatur, og lad den derefter trække i køleskabet i 3 døgn.

  6. Efter trækketiden, si saften gennem en finmasket sigte eller et klæde for at fjerne hyldeblomsterne, citronkødet og eventuelle urenheder.

Kommentar

Overordnet, så er smagene meget mere intense inden de bliver fortyndet med vand. Denne faktor snyder lidt ift. De sekundær og tertiære smage. - Blandingsforholdet er cirka 1:4

Blanding kommentar - Har en meget kraftig hyldeblomst smag, men der kom også muligvis flere hyldeblomstskærme i en anvist. - Den har en rigtig fin syre samt en lime fornemmelse, dog kunne den måske godt bruge lidt mere limeskal.? - Frem for at rive limen, så kunne det være relevant at bruge en tynd skraller - Chilien er svær at fornemme, så den kunne godt bruge noget mere chili - måske dobbelt så meget

Hyldeblomst, grapefrugt og rosenmarin:

2024-06-12 Kombiner hyldeblomst med friske rosmarin kviste og friskpresset grapefrugtsaft for en kompleks og aromatisk saft med en let bitterhed fra grapefrugten og en duftende undertone fra rosmarinen.

Ingredienser

Base - 700g sukker - 1,5l vand - 3 spsk. citronsyre - 30 skærme hyldeblomst Type specifik - 1,5x Grapefrugt - grapefrugtskal - grapefrugt saft - grapekød (uden det hvide) - En håndfuld rosenmarin

Sådan gør du

  1. Skyl hyldeblomsterne og myntebladene forsigtigt for at fjerne eventuelle urenheder. Du behøver ikke at fjerne små blomster fra stænglerne, men fjern større stængler.

  2. Bring vandet i kog i en stor gryde, og tilsæt sukkeret. Rør, indtil sukkeret er helt opløst.

  3. Tilsæt grapefrugtskal, grapefrugtsaft og grapefrugtkødet (uden den hvide hinde) til gryden. Tilsæt også hyldeblomsterne og rosenmarin.

  4. Lad blandingen simre i ca. 5 minutter, og fjern derefter gryden fra varmen.

  5. Lad saften afkøle til stuetemperatur, og lad den derefter trække i køleskabet i 3 døgn.

  6. Efter trækketiden, si saften gennem en finmasket sigte eller et klæde for at fjerne hyldeblomsterne, citronkødet og eventuelle urenheder.

Kommentar

Overordnet, så er smagene meget mere intense inden de bliver fortyndet med vand. Denne faktor snyder lidt ift. De sekundær og tertiære smage. - Blandingsforholdet er cirka 1:4

Blanding kommentar - Rosenmarinen smages meget svagt, så den mængde burde hæves betydeligt - måske dobbelt så meget - Grapefrugten kunne godt være rundet op, men den har overordnet en god syre - Frem for at rive grapefrugten, så kunne det være relevant at bruge en tynd skraller