Skip to content

Kikærtesalat med feta og krydret marinade

alt text

Ingredienser (4 personer)

Salaten

  • 1 dåse kikærter, skyllet og drænet for væde
  • 1 avocado, skåret i tern
  • 1 agurk
  • 1 grøn peberfrugt, skåret i tern
  • 3 store tomater, skåret i tern
  • 1 lille rødløg, skåret i mindre strimler
  • 2 forårsløg, fintsnittet
  • 2 håndfulde bredbladet persille, finthakket
  • 100 g feta

Marinade

  • 0,5 dl olivenolie
  • Saften fra 1/2 citron
  • 1 fed hvidløg, revet eller presset
  • 1 spsk mørk balsamico
  • 1 tsk honning
  • 1 tsk dijon
  • 1/2 tsk spidskommen, måske et nip mere – smag selv til
  • Salt og peber

Sådan gør du

Salaten

  1. Del agurken på midten, skrab kernerne ud, og skær den derefter ud i mindre tern.
  2. Bland alle ingredienserne til salaten og smuldr fetaen herover, – vend det let sammen. Stil til side imens marinaden laves.

Marinaden

  1. Rør balsamico og dijon sammen.
  2. Tilsæt citronsaften og derefter de øvrige ingredienser. Smag marinaden til med salt og peber.
  3. Inden servering overhældes salaten med marinaden og vend det blot let sammen. Server til en god bøf, kylling eller lignende, og gerne med en skål hummus og noget godt brød ved siden af.

Referencer