Skip to content

Coq Au Vin Blanc

Coq Au Vin Blanc inspiration til processen

📝 Introduktion


🥗 Varianter


  • Coq Au Vin Blanc m. Perlebyg, surdejsbrød og kogte grønne ærter

🛒 Ingredienser


Coq Au Vin Blanc

  • 1 stor hel kyllinn enten:
    • Skåret i 8 stykker
    • 4 kyllingelår & 4 kyllingebryst
  • 50g smør
  • 160g røget bacon i tern
  • 2 gule løg, hakket
  • 6 hvidløgsfed, hakket
  • 1 stor gulerod, skåret i små stykker
  • 2 bladselleri, finthakket
  • 60ml brandy eller cognac
  • 455ml tør hvidvin
  • 250ml kyllingebouillon
  • 2 spsk. frisk timian
  • 2 laurbærblade
  • 1 spsk. Dijon sennep
  • 150ml piskefløde (valgfrit)
  • 250g svampe
  • 100g perleløg eller skalotteløg
  • 1 spsl. frisk timian
  • 1 spsk. mel

👩‍🍳 Fremgangsmåde


Forbered kyllingen: Mindst 2 timer i forvejen, skyl og tør kyllingestykkerne. Krydr rigeligt med salt og peber, og lad dem hvile til stuetemperatur.

Steg baconen sprød: Forvarm ovnen til 180°C. I en stor pande, steg bacon i 1 spsk. smør ved medium varme i 7–8 minutter, indtil det er sprødt. Sæt til side og behold fedtet.

Steg kyllingen: Brun kyllingen i samme pande i 5 minutter på hver side. Overfør til tallerkenen med bacon.

Referencer

Lignende opskrifter