Coq Au Vin Blanc
Coq Au Vin Blanc inspiration til processen
📝 Introduktion
🥗 Varianter
- Coq Au Vin Blanc m. Perlebyg, surdejsbrød og kogte grønne ærter
🛒 Ingredienser
Coq Au Vin Blanc
- 1 stor hel kyllinn enten:
- Skåret i 8 stykker
- 4 kyllingelår & 4 kyllingebryst
- 50g smør
- 160g røget bacon i tern
- 2 gule løg, hakket
- 6 hvidløgsfed, hakket
- 1 stor gulerod, skåret i små stykker
- 2 bladselleri, finthakket
- 60ml brandy eller cognac
- 455ml tør hvidvin
- 250ml kyllingebouillon
- 2 spsk. frisk timian
- 2 laurbærblade
- 1 spsk. Dijon sennep
- 150ml piskefløde (valgfrit)
- 250g svampe
- 100g perleløg eller skalotteløg
- 1 spsl. frisk timian
- 1 spsk. mel
👩🍳 Fremgangsmåde
Forbered kyllingen: Mindst 2 timer i forvejen, skyl og tør kyllingestykkerne. Krydr rigeligt med salt og peber, og lad dem hvile til stuetemperatur.
Steg baconen sprød: Forvarm ovnen til 180°C. I en stor pande, steg bacon i 1 spsk. smør ved medium varme i 7–8 minutter, indtil det er sprødt. Sæt til side og behold fedtet.
Steg kyllingen: Brun kyllingen i samme pande i 5 minutter på hver side. Overfør til tallerkenen med bacon.
Referencer
Lignende opskrifter