Skip to content

Mørbradgryde

Image title
Mørbradgryde

📝 Introduktion


En lækker gryderet, som er hurtig og nem at lave.

🥗 Varianter


Mørbradgryde kan serveres med mange forskellige ting herunder: - Kartofler (Stegete i ovnen, kogte eller kartoflemos) - Ris - Perlebyg

Lækre tilføjelser kan også være noget surdejsbrød.

🛒 Ingredienser


Mørbradgryde

  • 1 svinemørbrad (ca. 400g) skæret i mundrette stykker
  • 150g bacon i tern
  • 200g cocktailpølser
  • 2 hakkede løg
  • 2 fint hakkede fed hvidløg
  • 200g svampe i grovestykker
  • 2 spsk. tomat puré
  • 2 tsk paprika
  • 1 tsk tørert timian
  • 2 tsk groft salt
  • Friskkværnet peber
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 3 dl piskefløde
  • 1 dl vand
  • 3 gulerødder i mindre stykker

👩‍🍳 Fremgangsmåde


  1. Steg bacon tern i en stor gryde og efter lidt tid tilføj cocktailpølserne, så de får lidt farve. Tag dernæst bacon og cocktailpølser ud af gryden. Steg dernæst mørbradstykkerne i bacon fedtet indtil de får lidt skorpe.
  2. Tildæt løg, hvidløg, svampe, tomatpuré og krydderier og steg videre ved jævn varme.
  3. Tilsæt tomater, fløde, vand og gulerødder og lad retten komme op at simre. Lad den hernæst simre underløg i cirka 30 min.
  4. Kom cocktailpølser og bacon tilbage i gryden og lad det hele varme op inden servering.

Referencer

Lignende opskrifter