Mørbradgryde
📝 Introduktion
En lækker gryderet, som er hurtig og nem at lave.
🥗 Varianter
Mørbradgryde kan serveres med mange forskellige ting herunder: - Kartofler (Stegete i ovnen, kogte eller kartoflemos) - Ris - Perlebyg
Lækre tilføjelser kan også være noget surdejsbrød.
🛒 Ingredienser
Mørbradgryde
- 1 svinemørbrad (ca. 400g) skæret i mundrette stykker
- 150g bacon i tern
- 200g cocktailpølser
- 2 hakkede løg
- 2 fint hakkede fed hvidløg
- 200g svampe i grovestykker
- 2 spsk. tomat puré
- 2 tsk paprika
- 1 tsk tørert timian
- 2 tsk groft salt
- Friskkværnet peber
- 1 dåse hakkede tomater
- 3 dl piskefløde
- 1 dl vand
- 3 gulerødder i mindre stykker
👩🍳 Fremgangsmåde
- Steg bacon tern i en stor gryde og efter lidt tid tilføj cocktailpølserne, så de får lidt farve. Tag dernæst bacon og cocktailpølser ud af gryden. Steg dernæst mørbradstykkerne i bacon fedtet indtil de får lidt skorpe.
- Tildæt løg, hvidløg, svampe, tomatpuré og krydderier og steg videre ved jævn varme.
- Tilsæt tomater, fløde, vand og gulerødder og lad retten komme op at simre. Lad den hernæst simre underløg i cirka 30 min.
- Kom cocktailpølser og bacon tilbage i gryden og lad det hele varme op inden servering.
Referencer
Lignende opskrifter