Skip to content

Perlebyg

Image title
perlebyg

🛒 Ingredienser


Ingredienser (5 personer)

  • 4 dl perlebyg
  • 10 dl grøntsags- eller hønsebouillon
  • 2 små skalotteløg eller 1 løg, finthakket
  • 2 spsk olivenolie eller smør
  • 2 små fede hvidløg, finthakket

Valgfri: - 1 tsk citronsaft - 2 spsk friske urter (f.eks. persille, purløg eller estragon)

👩‍🍳 Fremgangsmåde


  1. Sautér løg:
    Varm olie eller smør op i en gryde ved middel varme. Tilsæt løg (og hvidløg, hvis du bruger det) og sauter i 2-3 minutter, til det er blødt og gennemsigtigt – det må ikke tage farve.

  2. Tilsæt perlebyg:
    Kom perlebyg i gryden og rør rundt i 1 minut, så den bliver dækket af fedtstoffet og ristes let.

  3. Hæld bouillon på:
    Tilsæt bouillon og bring det i kog. Skru derefter ned til lav varme og lad det simre under låg i ca. 20-25 minutter, eller indtil perlebyggen er mør men stadig har lidt bid. Rør indimellem.

  4. Juster smag og konsistens:
    Når væsken er næsten absorberet, smag til med salt, peber og evt. lidt citronsaft. Tilsæt en klat smør eller en smule fløde, hvis du vil have den ekstra cremet.

  5. Vend urter i:
    Sluk for varmen og rør de friske urter i lige inden servering.