Perlebyg

🛒 Ingredienser
Ingredienser (5 personer)
- 4 dl perlebyg
- 10 dl grøntsags- eller hønsebouillon
- 2 små skalotteløg eller 1 løg, finthakket
- 2 spsk olivenolie eller smør
- 2 små fede hvidløg, finthakket
Valgfri: - 1 tsk citronsaft - 2 spsk friske urter (f.eks. persille, purløg eller estragon)
👩🍳 Fremgangsmåde
-
Sautér løg:
Varm olie eller smør op i en gryde ved middel varme. Tilsæt løg (og hvidløg, hvis du bruger det) og sauter i 2-3 minutter, til det er blødt og gennemsigtigt – det må ikke tage farve. -
Tilsæt perlebyg:
Kom perlebyg i gryden og rør rundt i 1 minut, så den bliver dækket af fedtstoffet og ristes let. -
Hæld bouillon på:
Tilsæt bouillon og bring det i kog. Skru derefter ned til lav varme og lad det simre under låg i ca. 20-25 minutter, eller indtil perlebyggen er mør men stadig har lidt bid. Rør indimellem. -
Juster smag og konsistens:
Når væsken er næsten absorberet, smag til med salt, peber og evt. lidt citronsaft. Tilsæt en klat smør eller en smule fløde, hvis du vil have den ekstra cremet. -
Vend urter i:
Sluk for varmen og rør de friske urter i lige inden servering.